GOK-DAGEN

ga je mee?

We laten graag aan een (jong) publiek zien hoe veelzijdig geschiedenis is. Dit doen we door GOK-dagen te organiseren. Samen op pad gaan is veel gezelliger dan alleen. We nodigen je daarom graag uit om mee te gaan op excursie. Wij regelen een exclusieve rondleiding en als het even kan een borrel na afloop.

GOK-DAG: 16 augustus
TOUR DOOR DE BIJLMER

Wat: Bijlmertour door Hannah
Wanneer: Zondag 16 augustus,13.00-15.00
:7,-

Na de succesvolle stadstour door de Bijlmer door Tim Verlaan doen we deze nog een keer! Op zondag 16 augustus neemt Hannah ons als stadshistoricus mee op een bijzondere tour door de Bijlmer. Welke geschiedenis gaat schuil achter dit stadsdeel? Welke geheimen kent de Bijlmer? Hoe is de wijk veranderd door de jaren heen? We starten op de Nieuwmarkt en reizen per metro naar de Bijlmer.

Kijktippromotiefilm van de Bijlmer in de jaren 70

Vol!

GOK-DAG: 13 september
forteiland pampus

Wat: Boottocht Muiden – Pampus, introductie op Pampus, op eigen houtje rondlopen, Pampusbiertje drinken, boottocht Pampus – Muiden
Wanneer: Zondag 13 september, 12.30u -17.00u
:17,50,- Dit bedrag geldt alleen voor museumkaarthouders, heb je er geen, schaf er een aan 😉

Op zondag 13 september gaan we naar Forteiland Pampus. De boot brengt ons om 12.30u naar het eiland waar we een korte introductie geven over het eiland dat onderdeel was van de Stelling van Amsterdam. Een verdedigingslinie die eind 19e eeuw werd aangelegd. Vervolgens mag je zelf over het eiland lopen, het fort ingaan voor een virtuele ballonvlucht, verschillende spellen en een uitgebreide uitleg over de Stelling van Amsterdam. We sluiten de dag af met een Pampusbiertje! Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan. Vol = vol! 

op de hoogte blijven via onze koeienpost?